Η Barbie άλλαξε!


Αν υπάρχει μία κούκλα που έχει λατρευτεί από εκατομμύρια μικρά κοριτσάκια σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα έχει κατηγορηθεί άπειρες φορές για το μη ρεαλιστικό σωματότυπ;o της και την εικόνα που προωθεί, τότε αυτή είναι η Barbie!

H εταιρία παραγωγής Mattel μετά από πολλές δεκαετίες αποφάσισε να κυκλοφορήσει όχι μία, αλλά τρεις καινούριες κούκλες Barbie, που αντιπροσωπεύουν την ποικιλομορφία που υπάρχει στον κόσμο.

Πρόκειται για μια Barbie με καμπύλες, μια μικροκαμωμένη και μια ψηλή, που μάλιστα κυκλοφορούν σε 7 διαφορετικά χρώματα δέρματος και 22 διαφορετικά χρώματα ματιών. Ταυτόχρονα βέβαια θα κυκλοφορεί και η κλασική Barbie με τις γνωστές αναλογίες και τα κατάξανθα μαλλιά.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, αν και παραδέχονται ότι άργησαν λίγο να προχωρήσουν σε αυτή την αλλαγή, πιστεύουν ότι οι νέες κούκλες αποτελούν μια καλή απάντηση σε όσους κατηγορούν την Barbie ότι προβάλει λάθος πρότυπα στα μικρά κοριτσάκια. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι νέες κούκλες ακολουθούν τα καινούρια πρότυπα ομορφιάς και θεωρούν ότι είναι πιο κοντά ή μοιάζουν περισσότερο με τα κοριτσάκια που θα τiς αποκτήσουν.
Ωστόσο οι επικριτές θεωρούν ότι πρόκειται απλά για μια προσπάθεια να ανεβάσουν τις πωλήσεις της εταιρείες, η οποία είδε τα τελευταία χρόνια να χάνει την πρωτιά από την Έλσα και την Άννα του «Frozen».